Zit Sta Bureaus

Zit-sta werken. Waarom?
Alle onderzoeken zijn het er wel over eens dat afwisselend zittend en staand werken veel beter is dan de hele dag zitten. Zit-sta werken vermindert het aantal uur dat je zit en zorgt voor meer beweging! Wat zijn dan de voordelen?

- Gezondheid
- Concentratie
- Productiviteit, creativiteit en werkplezier
- Klachten / Ziekteverzuim
- Kosten en kwaliteit

Er zijn veel verschillende soorten zit-sta werkplekken te koop. Let echter bij de aanschaf goed op de kwaliteit en eigenschappen. Kantoormeubelenspecialist heeft een uitgebalanceerd assortiment waarmee we oplossingen bieden voor elk probleem en voor bijna elk budget.

5 artikel(en)

5 artikel(en)

Zit Sta Bureaus

Zit-sta werken. Waarom?
Alle onderzoeken zijn het er wel over eens dat afwisselend zittend en staand werken veel beter is dan de hele dag zitten. Zit-sta werken vermindert het aantal uur dat je zit en zorgt voor meer beweging! Wat zijn dan de voordelen?

Gezondheid
Zorg goed voor je eigen lichaam, want je kunt deze niet vervangen. Je werkplek daarentegen wel. Het is bewezen dat afwisseling en beweging heel belangrijk is. Te lang zitten zorgt voor veel klachten. Lage rugklachten en hernia’s worden vaak veroorzaakt door langdurig zitten in combinatie met een verkeerde werkhouding. Afwisselend zittend en staand werken is goed voor de bloedsomloop, voor onze spieren en gewrichten en zorgt voor beweging.

Concentratie
Afwisselen zittend en staand werken zorgt voor een hogere bloedcirculatie, een effectievere calorie verbranding en een hogere productiviteit omdat je beter geconcentreerd kan werken. De hele dag blijven zitten zorgt voor een steeds lagere concentratie en scherpte gedurende de dag en dit kun je doorbreken door afwisselend zittend en staand te gaan werken. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je aan het eind van de dag ook nog steeds fit en vrolijk bent.

Productiviteit, creativiteit en werkplezier
Zodra je zitten als onprettig begint te ervaren, wissel je heel simpel naar een staande positie. In plaats van rond te gaan lopen om je rug en lichaam even te ontlasten kun je gewoon doorwerken als je dat wil. Staand werken verhoogt ook de hersenactiviteit en zorgt voor meer beweging en scherpte. Kantoormeubelenspecialist levert diverse producten, software en accessoires die kunnen helpen voor nog meer bewustwording en een beter gebruik van de zit-sta werkplek. Creatieve ideeën krijgen meer de ruimte omdat je jezelf ook meer ruimte geeft! Bovendien sta je ook meer open voor je omgeving en samenwerking met je collega’s.

Klachten / Ziekteverzuim
Heb je lichamelijke klachten op kantoor? Een zit-sta tafel kan er voor zorgen dat er minder lichamelijke klachten ontstaan en dat helpt mee aan een lager ziekteverzuim. Bedrijven die gebruik maken van zit-sta werkplekken laten een duidelijke vermindering zien in rug-, schouder- en nekklachten.

Kosten en kwaliteit
Er zijn veel verschillende soorten zit-sta werkplekken te koop. Let echter bij de aanschaf goed op de kwaliteit en eigenschappen. Kantoormeubelenspecialist heeft een uitgebalanceerd assortiment waarmee we oplossingen bieden voor elk probleem en voor bijna elk budget.